Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Cijepljenje pasa u Veloj Luci

13.01.2014.

10:55

Autor: Dinko Oreb

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Akciji se odazvalo 18 vlasnika pasa, što je ponovo manje od očekivanog. Već je najavljena i treća, posljednja preventivna akcija koja će se održati u nedjelju 19. siječnja

Veterinarska stanica Korčula – Vela Luka obavila je u nedjelju, 12. siječnja ispred stare Uljare u Blatu ponovljenu akciju redovnog godišnjeg preventivnog cijepljenja pasa protiv bjesnoće i trakavica koje je Zakonom propisano i obvezno za sve pse starije od tri mjeseca. 
Akciji se odazvalo 18 vlasnika pasa, što je ponovo manje od očekivanog. Već je najavljena i treća, posljednja preventivna akcija koja će se održati u nedjelju 19. siječnja, također ispred stare Uljare na Zlinjama. U slučaju ponovnog neodaziva, protiv svih neodgovornih i nesavjesnih vlasnika pasa bit će pokrenute prekršajne prijave gdje ih očekuju vrlo velike novčane kazne. Cijena cjepiva ove godine iznosi 100 kuna, a prošle je bila 140 kuna, što bi u konačnici trebalo pridonijeti boljem odazivu u predstojećoj akciji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.