Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dan općine Župa dubrovačka

26.05.2014.

14:39

Autor: Ivica Puljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Župa dubrovačka danas slavi Dan općine i 22-gu obljetnicu oslobođenja. Na svečanoj sjednici općinskog vijeća uručene su nagrade ovogodišnjim laureatima. Nagrade općine dobili su Judo klub "Župa dubrovačka", košarkaš Barcelone i hrvatski reprezentativac Ante Tomić i Centar za rehabilitaciju Josipovac. "Župa je godinama iščekivala gospodarski bum koji se trenutačno događa" - naglasio je načelnik općine Silvio Nardelli te je posebno izdvojio investicije u turizmu - obnovu i uređenje hotela Astarea, Mlini i Orlando, a najavio je privatizaciju HTP-a Plat i kompleksa Kupari.

Silvio Nardelli među značajnijim projektima izdvojio je i izgradnju kongresnog centra u autokampu u Kuparima, šoping centra u Srebrenom i novog hotela "Subrenum". Na današnjoj svečanoj sjednici u Župi dubrovačkoj bili su saborski zastupnici Branko Bačić, Frano Matušić i Ivo Šimunović, predsjednik gradskog vijeća Grada Dubrovnika Niko Bulić te načelnici općina Konavle, Dubrovačko primorje i Ston. Župan Dubrovačko neretvanski Nikola Dobroslavić osvnuo se na važnost povlačenja sredstava iz Europskih fondova rekavši da je županija pripremila kapacitete za korištenje fondova, te da se nada da je i središnja vlast spremna odgovoriti na nove izazove na pravi način što do sada, kako kaže Dobroslavić, nije bio slučaj.Nagradu općine Župa dubrovačka uime košarkaša Ante Tomića primio je njegov otac Ivica koji je istaknuo da će sredstva od nagrade uputiti u Slavoniju za pomoć nastradalima u poplavi.     

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.