Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dani otvorenih vrata HAZU-a

24.11.2014.

18:17

Autor: Jelena Obradović Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U tridesetak znanstvenoistraživačkih i muzejsko-galerijskih jedinica Akademije u Zagrebu i četrnaest gradova Hrvatske, 25. i 26. studenog, održat će se Dani otvorenih vrata HAZU-a.

 Raznovrsnim  prezentacijama,  promocijama  i predavanjima, akademici,  znanstvenici  i  umjetnici  pojedinih  jedinica približit će posjetiteljima znanstvenu, kulturnu i umjetničku djelatnost Hrvatske akademije. U Akademijinom Zavodu za povijesne znanosti u Dubrovniku 25.11. u 11 sati prof.dr. Slavica Stojan održat će predavanje naslovljeno - ''SORKOČEVIĆI (SORGO): Posljednji izdanci intelektualnog sjaja Republike''. Zavod će i doslovno otvoriti vrata šetnji posjetiteljima kroz Sorkočevićev ljetnikovac na Lapadskoj obali uz stručnu pratnju. Inače, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti najviša je znanstvena i umjetnička institucija u Hrvatskoj i jedna od temeljnih institucija s tradicijom dugom 153 godine. Njena uloga prepoznaje se u promicanju najviših vrijednosti nacije, no kao institucija bogate baštine i velikog iskustva, Akademija je danas otvorena javnosti i okrenuta budućnosti i suočavanju s novim izazovima s kojima se susreće hrvatsko društvo kao dio globaliziranoga svijeta

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.