Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Donacije za mauzolej i kip ''Zaspala vestalinka''

27.08.2014.

13:03

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Članica Lokalne akcijske grupe ''LAG 5'', Udruga Za Orebić, pokrenula je donatorsku kampanju s namjerom pokretanja obnove oronulog mauzoleja obitelji Mimbelli zajedno s kipom ''Zaspala vestalinka''.

Riječ je o obitelji koja je općini Orebić ostavila brojne donacije  među kojima se ističe zgrada današnje općine Orebić. Obitelj Mimbelli ostavila je općinskim vlastima i novce za održavanje njihovog mauzoleja i redovito pozlaćivanje kupole mauzoleja. Danas, novaca nema, a mauzoleju prijeti urušavanje. Udruga za Orebić novce za obnovu mauzoleja želi prikupiti pomoću crowdfunding modela, odnosno pribavljanja sredstava putem interneta, velikim brojem manjih donacija iz čitavog svijeta.
Na taj način u svijetu se financira više od 100 000 projekata. Donatorskom kampanjom prikupljaju se osnovna sredstva za sanaciju mauzoleja te mramornog i pozlaćenog dijela kipa ''Zaspala vestalinka'' koji je izradio hrvatski kipar Ivan Rendić.
Svi koji žele pomoći ostvarivanju tog projekta mogu donirati novčani iznos putem Indiegogo stranice ili direktno na račun udruge IBAN HR6623300031152176446

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.