Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

DPDS Grad voli milijunskom štetom

12.03.2014.

12:27

Autor: Marijana Puhjera

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, njegov zamjenik Željko Raguž i pročelnik Upravnog odjela za proračun, financije i naplatu Nikola Pavlović održali su danas konferenciju za novinare na kojoj su govorili na temu raspodjele viška sredstava, u iznosu od pet milijuna kuna, iz proračuna 2013. godine i rebalansa proračuna za 2014.godinu, što će biti među glavnim točkama dnevnog reda skore sjednice Gradskog vijeća Grada Dubrovnika.

Gradonačelnik Andro Vlahušić se na konferenciji se obrušio na Društvo prijatelja dubrovačke starine ustvrdivši kako njih jedino zanima novac. Društvo duplo više novaca troši na sebe nego na obnovu zidina istaknuo je gradonačelnik Andro Vlahušić pokazujući grafikone zarade i troškova Društva. Godišnje je DPDS od 2006. godine trošio 3 do 4 milijuna kuna na obnovu zidina, a na sebe su trošili duplo više, konkretno prošle godine samo na promidžbu 394 tisuće kuna a na intelektualne usluge 572 tisuće kuna. Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić uputio putem medija zamolbu i pitanje, u ime građana Dubrovnika, Društvu prijatelja dubrovačke starine da objasne kako se Grad voli ako mu se pravi šteta od 33 milijuna kuna godišnje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.