Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija očišćena od mina

28.06.2014.

14:09

Autor: Nila Miličić Vukosavić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Područje Dubrovačko-neretvanske županije danas je i službeno proglašeno područjem bez mina. Problem mina i dalje je prisutan u Hrvatskoj, a Dubrovačko neretvanska županija druga je županija u Republici Hrvatskoj u potpunosti oslobođena minsko eksplozivnih sredstava.

U nazočnosti predsjednika Vlade Republike Hrvatske Zorana Milanovića, pomoćnik ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje Neven Karas uručio je tim povodom jutros u Muzeju domovinskog rata na Srđu, županu Nikoli Dobroslaviću potvrdu o razminiranosti Dubrovačko - neretvanske županije. Muzej Domovinskog rata na Srđu će nakon što bude u cijelosti obnovljen, ubuduće izdvajati po jednu kunu od svake prodane ulaznice za razminiranje Hrvatske, rečeno je. Svečanosti uručenja potvrde o razminiranosti na Srđu, uz premijera Milanovića i župana Dobroslavića još su nazočili savjetnik u Uredu za razminiranje RH Hrvoje Debač, gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, saborska zastupnica Tatjana Šimac Bonačić i članica Europskog Parlamenta Dubravka Šuica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.