Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dubrovnik FestiWine

11.03.2014.

13:58

Autor: Adriana Tomašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvi regionalni vinski festival „Dubrovnik FestiWine“ održat će se od 24. do 26. travnja. Središnji događaj fesla je vinska izložba uz koju će se održati tematska predavanja, znanstveno-stručni skup, kulturna događanja te promocija regionalnih vina u dubrovačkim ugostiteljskim objektima.

Župan Nikola Dobroslavić održao je redoviti radni sastanak na temu prekograničnog projekta interaktivnog razvitka vinarstva i turizma "Mreža vinskog turizma – WiNE“ s  predstavnicima Regionalne razvojne agencije DUNEA, vinarima s područja Konavala, Pelješca, Neretve i Korčule te predstavnicima agencije DubrovnikPartner. U sklopu dvogodišnjeg projekta, čija ukupna vrijednost iznosi 3,5 milijuna kuna,  je organizacija  Prvog regionalnog vinskog festivala „Dubrovnik FestiWine“  koji će se održati od 24. do 26. travnja. Središnji događaj festivala je vinska izložba uz koju će se održati tematska predavanja, znanstveno-stručni skup, kulturna događanja te promocija regionalnih vina u dubrovačkim ugostiteljskim objektima. Na sastanku je raspravljano o tijeku priprema za festival, pa je tako naglašeno kako se do sada za sudjelovanje na festivalu prijavilo čak 40 vinara. Inače, „Festiwine“ organizira DUNEA-e uz potporu Dubrovačko-neretvanske županije, a producent festivala je agencija „DubrovnikPartner“.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.