Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

DURINI EU projekti za građane

29.01.2014.

10:02

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Razvojna agencija grada Dubrovnika DURA počela je s provedbom projekta Euplett - urbano planiranje u svrhu osnaživanja lokalne zajednice u mreži “pobratimljenih” gradova u sklopu Programa „Europa za građane“

Svrha Programa Europa za građane je poticanje razvoja aktivnog europskog građanstva davanjem financijskih potpora organizacijama koje rade na osnaživanju osjećaja europskog identiteta i pripadnosti Europskoj uniji kroz umrežavanje i razmjenu znanja, iskustava, tradicija i vizija napretka.
Cilj projekta EUPLETT je kroz interkulturalni dijalog građana i demokratske procese razviti snažnu, dinamičnu i dugotrajnu mrežu “pobratimljenih” gradova ujedinjenih u zajedničkom  stvaranju održivog urbanog planiranja. Glavni nositelj projekta je općina Falkenberg (Švedska), a osim DURA-e partneri  na projektu su Općina Schouwen - Duiveland (Nizozemska), Općina Koege (Danska) i Općina Ballymena (Velika Britanija).
Ukupna vrijednost projekta iznosi  1.132.000,00 kuna, dok je DURA za provedbu projektnih  aktivnosti dobila  191.000,00 kuna. Projekt  traje do  31.prosinca 2015. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.