Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Edukativni projekt za mlade Metkovce

15.05.2014.

17:34

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Metkoviću su nastavljene aktivnosti u sklopu preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“ kojeg u Hrvatskoj zajednički provode Ministarstvo unutarnjih poslova i UNDP, a od ove godine kao ključni partner provodi ga i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Radi se o projektu koji je usmjeren na prevenciju svih oblika nasilja i izgradnju kulture nenasilja kod mlade populacije. Tijekom prijepodnevnih sati u Osnovnoj školi don Mihovil Pavlinović učenicima sedmih razreda održana je interaktivna radionica o nenasilju i toleranciji koju su proveli policijski službenik PU dubrovačko-neretvanske Miro Marijanović i predstavnik nevladine organizacije „Status M“ Mislav Mandir.
Nakon interaktivne radionice u Gradskom kulturnom središtu Metković upriličen je umjetničko-edukativni program na kojem su uzvanici i školarci mogli pogledati kazališnu predstavu u režiji Zijaha Sokolovića „Nasilje, za nasilje nema opravdanja“ koja je dio projekta THE/ARTO, prvog sustavnog projekta edukacije djece kroz umjetnost u Hrvatskoj.
Kazališnu predstavu pratilo je dvjestotinjak učenika sedmih razreda s područja Metkovića, predstavnici školstva, Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Metkovića i ostalih relevantnih institucija, načelnik Policijske postaje Metković te djelatnici PU dubrovačko-neretvanske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.