Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

07:27 / 22.09.2014.

Autor: Ivica Puljić

Europski dan bez automobila

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Povodom Europskog dana bez automobila, koji se tradicionalno obilježava 22. rujna, Grad Dubrovnik će u suradnji s Policijskom upravom dubrovačko-neretvanskom organizirati grupnu vožnju biciklima na relaciji Luka Gruž - Pile.

Start biciklijade je na parkingu Luke Gruž u 18 sati dok se dolazak na Pile očekuje oko 18 sati i 20 minuta. Tijekom vožnje za sav promet bit će zatvorena Obala pape Ivana Pavla II., Obala Stjepana Radića, Ulica Nikole Tesle, Žuljanska ulica, Ulica dr. Ante Starčevića i Ulica branitelja Dubrovnika. Cilj manifestacije je promocija biciklizma kao ekološki prihvatljivog i zdravog načina kretanja gradskim središtima, a ujedno je i potpora aktivnom načinu života i rekreaciji. Isto tako, akcijom se ohrabruje povratak pješaka, biciklista i javnog prijevoza u gradska središta, što je u potpunoj suglasnosti s politikom Grada Dubrovnika, a i u skladu s Prometnom studijom. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.