Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

FCEM poslovnih žena u Dubrovniku

26.03.2014.

12:07

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Dubrovniku se od 02. do 5. travnja u hotelu Valamar Lacroma održava svjetski skup međunarodne udruge poslovnih žena „FCEM“ pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr. Iva Josipovića.

Tema ovogodišnjeg trodnevnog skupa je „Korištenje komparativnih prednosti u postizanju konkurentnosti“. Iskustva će razmjenjivati više od 100 članica iz 30 zemalja svijeta. Domaćin i organizator ovog svjetskog skupa su FCEM i  Hrvatska udruga poslovnih žena KRUG, koja uspješno posluje 20 godina te okuplja više od 200 članica – žena poduzetnica.
Dobrodošlicu ženama poduzetnicama i potporu skupu su pružili Grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija.  U Europskoj uniji žene čine više od polovine stanovništva, a samo je jedna trećina zastupljena u poduzetništvu. Stoga je Europska unija svojim mjerama pažnju usmjerila ka ženama koje žele pokrenuti vlastiti posao te im pruža neophodnu potporu, posebno kada je riječ o prevladavanju čimbenika koji obeshrabruju žene od ulaska u poduzetničke vode.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.