Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Generalna proba svečanog otvaranja 65. Igara

08.07.2014.

19:46

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Generalna proba ceremonijala svečanog otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara tradicionalno će se održati dan prije Otvaranja 9. srpnja u ponoć ispred crkve sv. Vlaha

Kao i prošle godine po svom scenariju ceremonijal otvaranja režira Krešimir Dolenčić, intendant Igara i redatelj ovosezonske premijere Držićevog "Dunda Maroja". Koreografkinja je Larisa Lipovac a kostimografkinja Doris Kristić. Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnat će Filip Pavišić, a nastupit će i Udaraljkaški ansambl Sudar s Matejem Meštrovićem koji je skladao glazbu. U programu će sudjelovati Gradska glazba Dubrovnik, Akademski pjevački zbor Pro musica iz Mostara, Mješoviti zbor  Libertas, Folklorni ansambl Linđo, KUD Stjepan Radić iz Pridvorja, zagrebački Triko cirkus teatar i Dubrovački trombunjeri. Festivalskom dramskom ansamblu pridružit će se članovi kazališne družine Kolarin, učenici dubrovačkih srednjih škola, baletni odjel Umjetničke škole Luke Sorkočevića, članovi plesnih studija i juniori Vaterpolskog kluba Jug.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.