Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Godišnja skupština LUCI

06.11.2014.

11:11

Autor: Marijana Puhjera

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Dubrovniku do 9. studenog traje godišnja skupština udruženja LUCI , Lighting Urban Community International, koja svečano otvorena jutros u hotelu Excelsior

Na skupštini sudjeluje 150 stručnjaka iz područja javne i dekorativne rasvjete te predstavnike 35 svjetskih gradova. Godišnju skupštinu otvorio je gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić i predsjednica LUCI-ja, zamjenica gradonačelnika belgijskog grada Ghenta Martine de Regge. Tijekom otvorenog dijela konferencije održat će se čitav niz predavanja tijekom kojih će se, između ostalih, govoriti stručnjaci iz Amsterdama, Bruxellesa, Bukurešta, Eindhovena, Ghenta, Helsinkija, Lyona, Pariza, Rotterdama i Seoula, dok će o pitanju i problemima javne rasvjete izlagati predstavnici gradova Karlovac, Šibenik i Sarajevo. Nagrade LUCI city.people.light za najbolja rasvjetna rješenja dodijelit će se na ceremoniji u Kazalištu Marina Držića, sutra u petak, 7. studenog s početkom u 19 sati.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.