Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik dobio vozilo za osobe s invaliditetom

24.10.2014.

12:04

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Dubrovnik kupio je specijalizirano vozilo za prijevoz osoba s invaliditetom na području grada Dubrovnika, čime će biti riješen dugogodišnji problem njihovog prijevoza.

Grad Dubrovnik donio je i Pravilnik o obavljanju prijevoza osoba sa invaliditetom, a vozilom će upravljati javno gradsko poduzeće Libertas prema potrebi na ranije dogovoreni poziv. Vozilo su predstavili zamjenik gradonačelnika  Dubrovnika Željko Raguž, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i civilno društvo Miho Katičić te direktor Javnog poduzeća Libertas Đuro Deranja.
Predstavljanju vozila bili su nazočni predstavnici Udruge multiple skleroze dubrovačko-neretvanske županije, županijskog Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize paralize i Udruge slijepih dubrovačko-neretvanske županije.
Ukupni godišnji troškovi ove socijalne mjere vrijedni su oko 500 tisuća kuna, a financirat će se iz proračuna Grada Dubrovnika. Predstavljanju vozila na Pilama nazočile su i potpredsjednice Gradskog vijeća Olga Murartti i Matija Čale-Mratović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.