Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

10:36 / 09.10.2014.

Autor: Silva Capurso

Gradnja još jedne garaže u Ulici Stjepana Cvijića

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ulica Stjepana Cvijića u Gružu trebala bi dobiti još jednu garažu za parkiranje automobila iz susjednih zgrada

Zamjenik gradonačelnika  Željko Raguž sastao se  s predstavnicima stambenih zgrada Stjepana Cvijića 16 i 18 te Sustjepanske ulice br 5. Tamo je održano potpisivanje ugovora stanara koje prethodi gradnji nove garaže za stanare te tri zgrade.
Projekt je napravljen po modelu javno-privatnog partnerstva, investitori su stanari, a grad Dubrovnik je kao partner u projektu financirao izradu cjelokupne projektne dokumentacije, oslobodio investitore plaćanja komunalnog i vodnog doprinosa, pokrio troškove izmještanja infrastrukture i instalacija te pružio podršku u pregovorima s izvođačima i nadzornicima radova.
Na završnom sastanku stanari su s predstavnicima odvjetničkog ureda i javnim bilježnikom raspravili posljednja otvorena pitanja, nakon čega su potpisali ugovore o financiranju i raspodjeli. Nakon što bude uplaćeno 25 posto od ukupnog iznosa investicije, započet će radovi na izgradnji objekta. Garaža će biti izgrađena na postojećem parkingu, a po projektnoj dokumentaciji imat će oko 50 parkirnih mjesta. Skorom realizacijom tog projekta, ulica će se osloboditi od vozila čime će se riješiti komunalni problem tog dijela grada, a istodobno će stanarima porasti vrijednost njihove nekretnine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.