Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Gradonačelnik Vlahušić uoči tematske sjednice

03.04.2014.

15:40

Autor: Marijana Puhjera

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uoči tematske sjednice Gradskog vijeća Grada Dubrovnika na temu odnosa Grada Dubrovnika s Društvom prijatelja dubrovačke starine gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić održao je danas konferenciju za novinare

Rekavši kako će u ponedjeljak na sjednici uputiti pitanje svakom od vijećnika bi li oni svoju imovinu dali nekoj udruzi na upravljanje? Gradonačelnik Andro Vlahušić pita Društvo prijatelja dubrovačke starine naplaćuju li građanima Dubrovnika ulaznice za zidine kako ne bi vidjeli njihovu komercijalizaciju, kroz kafiće, suvenirnice i brojne osobe koje rade na crno? Na konferenciji za novinare uz video prezentaciju prikazani su objekti koje je Društvo kupilo novcima Grada Dubrovnika a uknjižilo na sebe, među ostalim kuća zidinama 79, 03 metara četvornih, kuća pred Dvorom od 158, 27 metara čevornih, kuća na Gundulićevoj poljani, zemljište i arheološko nalazište te Stonske zidine i Sokol kula u Konavlima, što je sve uknjiženo na Društvo prijatelja dubrovačke starine. Gradonačelnik Andro Vlahušić pozivao je savjetnika u Sanitatu tajnika Društva prijatelja dubrovačke starine Nika Kapetanića da objasni kako je dobro pored 21 milijuna kuna na računu držati smeće i sramotni ulaz u grad kod mosta na Pilama. Rekavši kako za razliku od Društva Grad Dubrovnik vraća natrag u vlasništvo građana najvrijedniju baštinu gradonačelnik Vlahušić je pobrojao gradske projekte obnove pločnika, Lazareta, kao i kupovinu i obnovu ljetnikovaca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.