Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Gradsko vijeće o Libertasu

14.05.2014.

12:28

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sjednica Gradskoga vijeća grada Dubrovnika završena je sinoć nakon sedam sati rasprave. Sjednici je prethodila konferencija za novinare dubrovačkog HDZ-a.

Velik dio točaka skinut je s dnevnoga reda, uglavnom onih za koje su HDZ najavili neizglasavanje. Nije bilo govora o izmjenama i dopunama proračuna, uređenju prometa u Gradu, niti o gradnji objekata komunalne infrastrukture.
Najviše se raspravljalo o javnom poduzeću Libertas. Iako je direktor Libertasa, kao i dubrovački gradonačelnik tvrdio da ta tvrtka posluje više nego dobro, oporbeni vijećnici nisu htjela glasati za usvajanje prošlogodišnjeg izviješća o poslovanju. Libertas je prošle godine ostvario povećanje prihoda od 5,8 posto, uz 7 posto više zaposlenih i 13 posto veće plaće. Na sjednici su prihvaćena i sva izviješća o radu javnih ustanova u kulturi grada Dubrovnika, a nije usvojen Godišnji provedbeni plan zaštite od požara na području grada Dubronvika u ovoj godini.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.