Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Gusti od kobasica" - čija će biti najbolja?

15.02.2020.

09:22

Autor: Radio Dubrovnik

Agroturizam Konavle

Agroturizam Konavle

Foto: - / -

"Gusti od kobasica", edukacijsko-natjecateljski gastro događaj održat će se danas u Mlinici Pišta (Donja Ljuta 19) u Ljutoj, a kao nastavak aktivnosti Agroturizma Konavle koji se provode s ciljem podizanja kvalitete tradicijskih proizvoda.

Edukaciju "Tehnologija proizvodnje kobasica" koja počinje u 17 sati vodi predavač dr. sc. Mario Bratulić, a natjecanje u izboru za najbolju domaću kobasicu dubrovačkog kraja započinje u 19 sati.

U programu sve posjetitelje očekuju  zabavni i gastronomski sadržaji uz degustaciju kobasica. Program će završiti proglašenjem pobjednika, dodjelom diploma, pehara i novčanih nagrada. Ulazak na edukaciju i degustacije je slobodan za sve posjetitelje.

Posebno se pozivaju svi zainteresirani proizvođači domaćih kobasica da donesu uzorke i sudjeluju u prvim Gustima od kobasica. Preuzimanje uzoraka održat će se također u subotu i to u vremenu od 16:30 do 19:00 sati u Mlinici Pišta.

U izboru za najbolju domaću kobasicu "Gusti od kobasica", Konavle 2020. godine  mogu sudjelovati svi proizvođači kobasica dubrovačkog kraja koji u domaćinstvu za svoje potrebe ili za potrebe tržišta proizvode kobasice.

Uzorak za ocjenjivanje mora sadržavati najmanje 50 centimetara ukupne dužine kobasice a pobjednike očekuju vrijedne nagrade uz presižnu titulu "Najbolje kobasice dubrovačkog kraja".

Edukacija se provodi uz potporu Ministarstva turizma u okviru projekta "Edukacijom do vlastitih ideja".

Sve dodatne informacije možete naći na web stranici: www.agroturizam-konavle.hr te na facebook profilu Agroturizam Konavle.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.