Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

HERA o gospodarstvu regije

21.10.2014.

12:07

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Koordinatorica projekta HERA za Dubrovačko-neretvansku županiju Marijeta Hladilo i članica projektnog tima Jelena Dadić sudjelovale su na trećem sastanku Upravnog odbora projekta HERA koji se održao 15. i 16. listopada 2014. u Jamskom dvorcu u Postojni.

Dvodnevnom sastanku Upravnog odbora uz predstavnice Županije nazočili su i predstavnici institucija sljedećih partnera na projektu:  Zadarske županija, Splitsko-dalmatinske županije, Šibensko-kninske županije, Istarske županije, Primorsko-goranske županije, Grada Mostara, Agencije za razvoj Unsko-sanskog kantona, Albanskog razvojnog fonda, Općine Postojna, Općine Piran, Provincije Rimini, Sveučilišta u Foggi, Provincije Ravenna,  Consortiuma Europe Point Teramo, Regije Abruzzo, Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore i Ministarstva financija i gospodarstva Republike Srbije.
Posebna pažnja posvetila se izradi Zajedničkog akcijskog plana (JAP) koja je u tijeku, a koja će predstavljati kapitalizaciju znanja odrađenih inicijativa vezanih za kulturni turizam svih zemalja sudionica kroz rad 3 radne skupine (promocija, edukacija, baština) koje su provele analizu relevantnih strategija, državnih politika i rezultata ranijih projekata u domeni kulturnog turizma radi stvaranja okvira dobrih praksi koje imaju veliku vjerojatnost prijenosa i implementacije na jadranskom području. Na sastanku su najavljene i buduće aktivnosti kreiranja zajedničkog HERA zaštitnog znaka koji će materijalizirati preporuke odnosno modele dobre prakse te osigurati njihovu dugoročnost. 
Ukupna vrijednost projekta iznosi 66,3 milijuna kuna, a provedba projekta započela je 1. studenog 2013. godine i trajat će do 31. ožujka 2016. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.