Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

08:31 / 21.01.2014.

Autor: Silva Capurso

"hEUreka" u osnovnim školama

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon Stona, Orašca i Župe dubrovačke putujuća izložba panoa „hEUreka!“ učenika osnovnih škola održana je i u Mokošici i Cavtatu.

Izložba je organizirana u Osnovnoj školi Mokošica. Uz sedmaše i osmaše koji su izrađivali panoe otvaranju su prisustvovali i učenici tri osma razreda. U ponedjeljak u 13 sati „hEUreka!“ je otvorena i u OŠ Cavtat gdje su učenici mogli vidjeti svoje, ali i radove drugih škola koje su sudjelovale u toj inicijativi. U izradi panoa sudjelovali su učenici šestih, sedmih i osmih razreda OŠ Ston, Antuna Masle iz Orašca, Mokošica, Marin Držić, Župa dubrovačka i OŠ Cavtat. Riječ je o vizualnim prezentacijama država članica Europske unije kojima su istaknute njihove specifičnosti, pa se odmah može prepoznati o kojoj je državi riječ.
Europski dom Dubrovnik ovu inicijativu provodi uz financijsku potporu programa Mladi na djelu grada Dubrovnika. Cilj inicijative je djeci i mladima iz Dubrovačko-neretvanske županije od 12 do 15 godina približiti Europsku uniju i njenih 28 država članica. Sudionici inicijative su šestero mladih iz Dubrovnika i Župe dubrovačke koji su tijekom listopada i studenog održavali prezentacije i učenicima pomagali izraditi panoe u suradnji s njihovim nastavnicima.
Završna izložba će se održati na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku 29. siječnja kada će biti predstavljena i knjižica „Dobrodošli u EU“ u kojoj će biti objavljene vizualne prezentacije s pratećim kraćim tekstualnim opisima Europske unije i država članica.
Osim učenicima koji su izrađivali panoe, knjižica će se dijeliti i u srednjim školama koje pohađa troje sudionika inicijative kao i u osnovnim školama na području Dubrovačko-neretvanske županije koje nisu sudjelovale u radionicama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.