Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

HNS konferencija u Dubrovniku

17.10.2014.

19:38

Autor: Marijana Puhjera

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Županijska organizacija HNS-a Dubrovačko-neretvanske županije održala je danas poslijepodne konferenciju za novinare na koj su govorili ministrica kulture i članica Predsjedništva HNS-a Andrea Zlatar Violić, član Predsjedništva stranke, predsjednik dubrovačke podružnice i gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić te predsjednik Županijske organizacije Dubrovačko-neretvanske Valentin Dujmović

Ministrica kulture i članica Predsjedništva HNS-a Andrea ZlatarViolić kazala je kako je Dubrovnik grad primjer kako se treba radit, jer se nije dogodilo da neki projekt bude pokrenut a ne realiziran u Dubrovniku. " HNS je stranka projekata" kazala je ministrica Zlatar Violić. Govoreći o HNS u naglasila je kako je stranka oduvijek otvarala osjetljive teme, poput manjinskih o čemu se tek sada u Hrvatskoj počinje govoriti na taj način. Vezano uz tvrđavu Revelin gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić je rekao kako je utvrđeno da oštećenja postoje od ranije te kako nije ugrožena sigurnost posjetitelja. Vlahušić je kazao i da je dogovoren monitoring kroz godinu dana a ne po prijedlogu konzervatora na mjesec dana, te da će biti raspisan natječaj kako bi dvije stručne institucije napravile analizu postojećeg stanja. Gradonačelnik Andro Vlahušić najavio je za 22. listopada razgovor sa četiri ministra ne temu Zakona o žičari. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.