Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

HOLISTIC program za županiju

23.01.2014.

16:56

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Koordinator projekta HOLISTIC za Dubrovačko-neretvansku županiju Mato Tomljanović i članovi projektnog tima Zrinka Raguž i Maro Hađija sudjelovali su u Splitu na sastanku projektnih timova na kojem su predstavljene aktivnosti za vrijeme trajanja projekta

Dubrovačko-neretvanska županija jedan je od 20 partnera koji osim iz naše zemlje dolaze iz različitih regija Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Albanije i Crne Gore. Realizacijom projekta na području zemalja sudionica uspostavio bi se jedinstveni model zaštite od požara šumskih područja koji bi se, uz ostalo, temeljio na video nadzoru pojedinih područja uz primjenu jedinstvene aplikacije i web platforme.
Posebni cilj projekta je standardizacija postupaka između šumarskih, vatrogasnih i institucija civilne zaštite putem različitih pilot projekta koji obuhvaćaju razvoj sustava rane detekcije požara te korištenja biomase u prevenciji požara. Dio projektnih aktivnosti posebno je usmjeren na poboljšanje prevencije i nadzora strateških objekata u slučaju potresa.
Ukupna vrijednost projekta HOLISTIC iznosi preko 9.300.000,00 eura,  a sufinancira se iz sredstava Europske unije putem operativnog programa prekogranične suradnje IPA ADRIATIC. Dubrovačko-neretvanskoj županiji je za realizaciju projektnih aktivnosti, za vrijeme trajanja projekta do ožujka 2016. godine, namijenjeno preko 400.000,00 eura.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.