Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

HOTSPOT projekt za pet općina

25.03.2014.

10:33

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je ugovore kojim će općine Konavle, Župa dubrovačka, Dubrovačko primorje, Orebić i Vela Luka dobiti HOT SPOT lokacije s besplatnim Internetom.

Regionalna razvojna agencija DUNEA i Dubrovačko-neretvanska županija u sklopu provedbe projekta HOT Dubrovačko-neretvanske županije financiranog sredstvima  fondova Europske unije kroz projekt PITAGORA i sredstvima Ministarstva turizma, provela je aktivnosti uspostave HOTSPOT - besplatnog pristupa Internetu u turističkim centrima na području tih pet općina.
Svi su sustavi instalirani i pušteni u rad, a u tijeku je faza nadzora i optimalizacije sustava korisnicima. Novčana sredstva za tih prvih pet lokacija osigurana su kroz projekt PITAGORA, kojeg je DUNEA provodila kroz EU program IPA Adriatic, donacijom HT-a te putem natječaja u sklopu Programa poticanja slobodnog pristupa internetu u turističkim destinacijama „HOTSPOT CROATIA“  Ministarstva turizma.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.