Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

HR BUSINESS ARENA konferencija u Dubrovniku

23.04.2014.

19:55

Autor: Nila Miličić Vukosavić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Međunarodna konferencija HR Business Arena 2014 koja je danas započela u Dubrovniku, po prvi put ove godine postaje platforma za pokretanje društveno korisne inicijative za zapošljavanje mladih u regiji.

 Inicijativa je nastala kao rezultat potrebe za upješnom integracijom mladih od 18 do 30 godina na tržište rada, koju su prepoznale mnoge najveće regionalne kompanije, i potvrdile potpisivanjem Povelje, večeras u hotelu Dubrovnik Palace. Neke od potpisnica su Agrokor, Atlantic Grupa, Podravka, Nestle Adriatic, IBM, NIS Gazprom Neft, gorenje, Nova Ljubljanska banka, PBZ, Delta Holding, MK Grupa i mnogi drugi. Nakon potpisivanja Povelje, organiziran je i Okrugli stol o zapošljavanju mladih u regiji. Ključna tema ove dvodnevne konferencije na kojoj sudjeluje više 160 sudionika iz 14 zemalja je "Novo doba organizacijskog razvoja i upravljanja ljudima". Ako menadžeri nauče trenirati mlade i obrazovane ljude, oni će dobiti potencijal i priliku postati najproduktivnija generacija svih vremena - naglasila je uvodno predsjednica Savjetodavnog odbora konferencije Carmen Majetić Pavić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.