Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

HTZ: Potaknuti turiste iz Ukrajine i Rusije na dolazak u Hrvatsku

25.01.2014.

11:06

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sklopu službenog posjeta Rusiji i Ukrajini, s ciljem promocije hrvatskog turizma i približavanja hrvatske turističke ponude na tim tržištima, zamjenik ministra turizma RH Ratomir Ivičić proteklog tjedna je boravio u Kijevu

Unatoč trenutnoj situaciji u Ukrajini, iskazan je veliki interes za poslovnom suradnjom s Hrvatskom, a dvorana s ukupno 150 mjesta bila je u potpunosti ispunjena. Tako su brojni turoperatori pratili prezentaciju promotivnih aktivnosti Hrvatske turističke zajednice na ukrajinskom tržištu, ali i B2B radionicu hrvatskih i ukrajinskih partnera.
Prilikom otvorenja radionice s ukrajinskim partnerima, zamjenik ministra Ivičić naglasio je kako su Hrvatska i Ukrajina izrazito prijateljske zemlje. Kako je rekao, jedan od zacrtanih ciljeva je da Hrvatsku posjeti što više ukrajinskih turista. Također, istaknuo je kako se intenzivno radi na mjerama koje će partnerima iz Ukrajine dodatno olakšati poslovanje.
Zamjenik Ratomir Ivičić posjetio je i Vizni centar za Ukrajinu i Bjelorusiju gdje je razgovarao s regionalnim direktorom centra Rohitom Sapruom. Sastao se i s vlasnicom turoperatora „Royal Voyage“ Galinom Rotovom, s kojom je razgovarao o mogućnostima unaprjeđenja suradnje, ali i o mogućim poboljšanjima viznog sustava.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.