Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Ilegalno išli preko granice

22.04.2014.

12:34

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tijekom protekla četiri dana policijski službenici Policijske postaje Gruda u tri su navrata spriječili ukupno pet stranih državljana koji su pokušali nezakonito prijeći državnu granicu.

Radi se o četvoro državljana Albanije koji su u dva navrata, u petak i subotu, na području Konavala, u mjestima Đurinići i Vitaljina, zatečeni nakon što su prethodno nezakonito pješice prešli državnu granicu između Crne Gore i Republike Hrvatske. Rješenjem Policijske postaje Gruda određena im je jednogodišnja zabrana ulaska u RH te je najavljena njihova readmisija Crnoj Gori.
U trećem slučaju, u ponedjeljak, 21. travnja, ulaznoj graničnoj kontroli na graničnom prijelazu Karasovići, pristupio je automobil talijanskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnji državljanin Kosova. Prilikom obavljanja granične kontrole, 25-godišnjak je policijskom službeniku dao na uvid vozačku dozvolu, za koju je utvrđeno da je krivotvorena. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenja isprave državljanin Kosova je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.