Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Ilegalno u RH preko juga Hrvatske

24.02.2014.

11:27

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tijekom proteklog vikenda policijski službenici Policijske postaje Gruda i Postaje granične policije Metković spriječili su 6 stranih državljana koji su u tri navrata pokušali nezakonito ući u Republiku Hrvatsku

Radi se o tri državljana Kosova. Oni su u petak, 21. veljače zatečeni u jutarnjim satima, bez ulaznih štambilja u putnim ispravama, na autobusnom stajalištu u mjestu Zvekovica, nakon što su prethodno nezakonito prešli državnu granicu između Crne Gore i RH i to pješice preko brda Debeli Brijeg.
Istog dana, u popodnevnim satima u Dubrovačkoj ulici u Metkoviću zatečena su dva državljana Turske koji su, nakon što im je odbijen ulazak u RH, preko brda Predolac nezakonito ušli iz pravca BiH u RH. I u subotu, 22. veljače oko 3 sata policijski su službenici na makadamskom putu brda Predolac uočili državljanina BiH koji je nezakonito prešao državnu granicu iz pravca BiH u RH.
Rješenjem policijskih postaja trojici državljana Kosova određena je jednogodišnja, a ostalim stranim državljanima dvogodišnja zabrana ulaska u Republiku Hrvatsku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.