Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Inicijativa Nacionalnog foruma osnovana i u Dubrovniku

26.01.2014.

14:13

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pred osnutak Nacionalnog foruma kao političke stranke, danas je u Dubrovniku predstavljen njihov program i inicijativni odbor

Inicijator Nacionalnog foruma Nikica Gabrić u svom je uvodnom izlaganju posebno naglasio kako se odlučio za novi, a ne treći put kojim Hrvatska u političkom smislu treba krenuti jer citiramo „nema velike razlike između HDZ- a i SDP-a" - stranaka u kojima se bave prošlošću, pitanjima ćirilice i slučajeva poput Perkovića, a ne govore o bitnim stvarima, poput 600 milijardi kuna duga Republike Hrvatske.
Gabrić je pored toga posebno apostrofirao kako Nacionalni forum neće imati ideološkog predznaka, a onima koji takav stav kritiziraju poručio je kako ideologija nikome ne može kupiti kruh, mlijeko niti gorivo. Kao razlog osnivanja političke stranke Nikica Gabrić je istaknuo činjenicu da su se inicijativnom odboru Nacionalnog foruma priključili ljudi koji vole Hrvatsku i žele joj dati svoj doprinos drugačijom politikom i mijenjanjem sustava vrijednosti.
Među ostalima inicijativni odbor Nacionalnog foruma u Dubrovniku čine Slavica Kuzmanić, Damir Lukić, Jadran Kapor, Zvonimir Mataga, Nikola Cvjetković i Branimir Jelčić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.