Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Interes za Hrvatsku u Španjolskoj ponovno u porastu

23.01.2014.

16:38

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Turistički sajam FITUR 2014.u Španjolskoj se održava 22.-26. siječnja u glavnom gradu Madridu, a obići će ga oko dvjesto tisuća posjetitelja

FITUR je u srijedu 22. siječnja otvorio španjolski prijestolonasljednik, koji je obišao izlagačke paviljone. Prva tri dana sajma namijenjena su poslovnim posjetiteljima, dok je vikend rezerviran za široku publiku. "Španjolski turisti već dobro poznaju Hrvatsku pa su uz Dubrovnik koji je zasigurno najpoznatiji, zainteresirani i za druge dijelove obale, otoke, nacionalne parkove, središnju Hrvatsku te Istru i Kvarner." - navode u priopćenju za javnost u Turističkoj zajednici grada Dubrovnika. Španjolski turisti vole kulturne i prirodne znamenitosti i prirodne ljepote, stoga je najčešći izbor ovih gostiju kombinirani odmor „Fly&drive“ koji ima pruža mogućnost obilaska većeg dijela Hrvatske.  
Na sajmu u panjolskoj predstavlja se gotovo devet tisuća kompanija raspoređenih u osam paviljona. One predttavljaju 165 zemalja i regija i čine šest posto više izlagača nego lani. 
Hrvatska turistička ponuda predstavlja se na štandu od 93,5 m2, a uz Hrvatsku turističku zajednicu kao nositelja izlaganja sudjeluje i sedam suizlagača – putničke agencije Adriana travel, Abacus Tours, Amathus Travel, Kompas Zagreb, Nave Travel te turističke zajednice grada Zagreba i klastera središnje Hrvatske.
"Interes za Hrvatsku je konstantan, a nakon dvije godine zastoja u prometu sa španjolskog tržišta ova bi godina mogla donijeti bolja ostvarenja." - mipljenja su u Turističkoj zajednici grada Dubrovnika. Takva su predviđanja temeljena na informacijama o dodatnim kapacitetima na avio – linijama prema Hrvatskoj, odnosno planirano je povećanje kompanije Iberia od trideset i jedan posto iz Madrida, te dodatna sjedišta na letovima Vuelinga iz Barcelone za Split, Zagreb i Dubrovnik, a bit će i povećanja broja charter letova tour operatora.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.