Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Javna tribina "Kuda ideš Hrvatska - godinu dana poslije"

09.11.2014.

12:20

Autor: Nila Miličić Vukosavić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Javnu tribinu "Kuda ideš Hrvatska - godinu dana poslije" organizirala je u samostanu Svete Klare, družba "Braća Hrvatskoga Zmaja" Zmajski stol Dubrovnik

"Današnji mladi naraštaji u Hrvatskoj po prvi put žive u slobodnoj i integriranoj Europi i u slobodnoj hrvatskoj državi, a Europa se s ulaskom Hrvatske u Uniju opet našla na Osmanskim granicama iz 1695. godine. Hrvatska ima pravo i dužnost sudjelovati u toj Europi, a ne samo misliti kako će izvući koristi za koje se nije pripremila, što je pogreška i prošle i sadašnje vlasti" - istaknuo je u svom uvodnom predavanju na javnoj tribini u prigodi zborovanja Zmajskih stolova dr. Neven Šimac.
Ako se Hrvatska ne odluči sudjelovati u aktivnostima Europske unije, onda sve skupa nema smisla - poručio je dr. Šimac. Javnu tribinu "Kuda ideš Hrvatska - godinu dana poslije" organizirala je sinoću samostanu Svete Klare, družba "Braća Hrvatskoga Zmaja" Zmajski stol Dubrovnik, a u prigodnom programu nastupio je Kvartet Sorkočević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.