Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Još jednom o autocesti

28.08.2014.

13:10

Autor: Marijana Puhjera

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik županijskog odbora HDZ -a Brano Bačić i član predsjedništva župan Nikola Dobroslavić oštro komentirali najnovije izjave o autocesti

Predsjednik županijskog odbora HDZ -a Brano Bačić je rekao kako ga je neugodno iznenadila činjenica da premijer Zoran Milanović na sastanku u Cavtatu nije poštivao odluke i strateške dokumente Republike Hrvatske. "Ako postoje razlozi za izmjene trebalo je provesti raspravu" ustvrdio je Bačić naglasivši kako Grad Dubrovnik jednako kao i njegovi građani ne mogu biti talac nesređenih i kompliciranih prilika u susjednoj državi. Izmjene, o trasi autoceste, kaže Branko Bačić, nisu opravdane ni u političkom niti u gospodarskom smislu a što se tiče financija Bačić kaže da bi autocesta Doli -Osojnik po kilometru jednako fincijski iznosila kao Žuta Lokva -Rijeka s tim što je još tri puta kraća. Odgovarajući na pitanja novinara, ministar Siniša Hajdaš Dončić jučer je rekao " Da neće Vlada raditi po HDZ-ovom modelu da svako selo, svaki kokošinjac ima autocestu ili možda neko selo sa svojim izlazom" što je danas na konferenciji za novinare oštro kritizirao župan Nikola Dobroslavić rekavši da je izjava uvredljiva te da se nada " da je taj gospodin previdio da se radi o Dubrovniku a ne o nekakvom selu ili kokošinjcu". Nemojmo omalovažavati sela rekao je Dobroslavić pitajući i zašto ne bi sela bila prikočana na autocestu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.