Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Još jednom o garaži, žičari, autobusima i zidinama

18.11.2014.

14:19

Autor: Marijana Puhjera

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, sa zamjenicima i suradnicima održao je konferenciju za novinare na kojoj je još jednom govorio o temama Javne garaže na Ilijinoj glavici, zaustavljanju autobusa na Pilama, koncesiji za žičaru te dubrovačkim zidinama

Prošli tjedan razgovarlo se o prijedlogu tripartitnog sporazuma Grada Dubrovnika, Media grupe i PBZ-a. Ovim sporazumom trebao bi konačno biti rješen dug od 261  milijuna kuna. Uplatom Grada od 40 milijuna kuna prestale bi sve obaveze Grada Dubrovnika prema PBZ-u i Media grupi, stečaj bi bio vraćen na početak, a Media grupa Gradu bi uplatila 8,2 milijuna kuna. Nakon potpisa tripartitnog sporazuma koji bi bio dijelom arbitražnog  sporazuma Grad bi raspisao i najtečaj za pravo građenja trgovačkog centra. Grad Dubrovnik nakon isteka koncesija u konačnici postao bi vlasnikom i garaže i trgovačkog centra. Pročelnik Upravnog odjela za proračun i financije Nikola Pavlović govoreći o proračunu naglasio je  kako su svi amandmani oko prijedloga proračuna,  njih sveukupno 39,  ukomponirani u proračun. Sam proračun biti će smanjen za 55 milijuna kuna. Iako je rok za predaju prijedloga proračuna predstavničkim tijelima bio je 15. studenog zbog nedobivanja upute i smjernica za proračun Ministarstva financija nije još upućen prijedlog proračuna. Grad danas na računu ima oko 35 milijuna kuna.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.