Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

KLGB o izboru ravnatelja Umjetničke galerije

21.03.2014.

16:25

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predstavnici Kandidacijske liste grupe birača Igora Miošića pred održavanje sjednice Gradskoga vijeća grada Dubrovnika uputili su priopćenje za javnost vezano uz točku dnevnoga reda koja se odnosi na imenovanje v.d. ravnatelja Umjetničkegalerije Dubrovnik.

„Upravni sud u Zagrebu donio je 16. siječnja 2014. godine odluku kojom se poništava Rješenje Grada Dubrovnika, Gradskog vijeća, od 10. i 11. prosinca 2012. godine, kojim Gradsko vijeće imenuje Vesnu Delić Gozze ravnateljicom Umjetničke galerije Dubrovnik. Predmet vraćen Gradskom vijeću na ponovno odlučivanje temeljem kandidatura Antuna Maračića i Vesne Delić Gozze, zaprimljenih u postupku imenovanja.“ – navodi se među ostalim u priopćenju uz napomenu:
„Podsjećamo javnost da je Gradsko vijeće u prošlom sazivu donijelo osporenu odluku temeljem zaključka tadašnjeg Odbora za izbor i imenovanja koji je, unatoč nedvosmislenim stavovima Stručnog vijeća Umjetničke galerija, Upravnog vijeća Umjetničke galerije i Kulturnog vijeća Grada Dubrovnika o gospodinu Antunu Maračiću kao kompetentnijem i kvalificiranijem kandidatu, predložilo gospođu Vesnu Delić Gozze. Na jučerašnjoj je sjednici Odbor za izbor i imenovanja ponovno odlučivao o ravnatelju/ravnateljici Umjetničke galerije i, premda u novom sastavu, ponovno izabrao članicu HNS-a umjesto kandidata koji ima preporuke meritornih vijeća i uživa gotovo nepodijeljenu podršku kulturne javnosti.“ – stoji u priopćenju vijećnika Kandidacijske liste grupe birača Igora Miošića.
Pritom se naglašava kako je tadašnji Odbor za izbor i imenovanja relevantne podatke o kompetenciji kandidata prešutio u svom obrazloženju, pa su iz tih razloga vijećnicima Gradskoga vijeća uputili i mišljenja stručnog i upravnog vijeća uz zapisnik sa sjednice kulturnog vijeća na kojima se raspravljalo o izboru kandidata za ravnatelja Umjetničke galerije Dubrovnik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.