Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Konferencija u Dubrovniku

27.03.2014.

11:20

Autor: Marijana Puhjera

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U organizaciji Ministarstva socijalne politike i mladih u hotelu Excelsior održava se dvodnevna konferencija o provedbi Strategije Vijeća Europe za prava djeteta „Odrastanje uz prava djece“.

 Do kraja godine će se pratiti realizacija strategije Vijeća Europe za prava djeteta „Monaška strategija“ kako bi se išlo dalje graditi čvrstu obranu za zaštitu prava djece rekao je glavni tajnik Vijeća Europe Thorbjorn Jagland istaknuvši kako je svrha političara dati glas onima koji ga nemaju. Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica politike i mladih Milanka Opačić govoreći o novoj strategiji o pravima djece izdvojila je dva zakona, Obiteljski zakon koji je za petnaest dana na drugom čitanju u Hrvatskom saboru i novi Zakon o socijalnoj skrbi. Ministrica Opačić najavila je i skoro zapošljavanje osam pravnih zastupnika za djecu koji će, kao mehanizam, braniti interese i prava djece u Hrvatskoj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.