Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

11:06 / 12.04.2014.

Autor: Davor Mojaš

"Kuća u Gradu" Nade Grujić i časopis "Peristil" njoj u čast

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dubrovački ogranak Matice hrvatske predstavio je knjigu Nade Grujić "Kuća u Gradu" i „Peristil - Zbornik u čast Nadi Grujić“ Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske

Knjiga Nade Grujić „Kuća u Gradu - Studije o dubrovačkoj stambenoj arhitekturi 15. i 16. stoljeća" objavljena je kao 45. knjiga biblioteke „Prošlost i sadašnjost“ ovog dubrovačkog izdavača s uredničkim potpisom Danka Zelića. Također, pred punim gledalištem u Velikoj dvorani poslijediplomskog središta u Dubrovniku predstavljen je i „Peristil -  Zbornik u čast Nadi Grujić“ u izdanju  Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske. Zbornikom s podnaslovom "Mjera stanovanja - odah ladanja"  obilježavn 75. rođendan Nade Grujić a objavljeno 25 radova tridesetak autora koji obrađuju sve tipove stambene arhitekture u različitim razdobljima od Srednjeg vijeka do početka 20. stoljeća. Tematski 56. broj „Peristila“ uredile su Dubravka Botica i Irena Krašovec. Upravo je u "Peristilu", zborniku radova za povijest umjetnosti, Nada Grujić 1969. objavila svoj prvi znanstveni rad "Ljetnikovac Lodovica Becadellija na Šipanu". 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.