Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Mala Onofrijeva fontana osvijetljena ljubičastom bojom lavande

09.02.2021.

12:23

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Mala Onofrijeva fontana jučer je osvijetljena ljubičastom bojom lavande čime je obilježen Međunarodni dan epilepsije 8. veljače. Time je Grad Dubrovnik pružio podršku Hrvatskoj udruzi za epilepsiju, sudionici međunarodnog projekta "Ljubičasta svjetla".

Projektom se želi podići svijest i izraziti podrška oboljelima od epilepsije. Istom tradicionalnom bojom epilepsije fontana će zasvijetliti i 26. ožujka, na Svjetski dan podrške oboljelima od epilepsije.

Epilepsija je poremećaj živčanog sustava koji se događa zbog prekomjernog i nepravilnog izbijanja živčanih impulsa u mozgu, praćen abnormalnostima u elektroencefalogramu.

Jedna je od najčešćih kroničnih neuroloških bolesti. Brojnim aktivnostima Hrvatska udruga za epilepsiju svojim članovima, osobama koje boluju od epilepsije i članovima njihovih obitelji daje priliku i mogućnost da na pravi način iskoriste sve svoje potencijale i znanje kroz društveni angažman, kreativnost i kompetenciju, u cilju produktivnog vođenja vlastitog društvenog i ekonomskog života.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.