Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Manifestacija domaćih proizvoda i vina

11.09.2014.

13:30

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kulturna udruga Go-Touring, organizirala je međunarodnu manifestaciju, promociju domaćih proizvoda i vina talijanskih pokrajina

Pokrajine Molise i Abruzzo uz Hrvatsku organizirali su manifestaciju pod nazivom Terre del Gusto. Kultura, glazba, umjetnost su pokretači cjelokupne regije koja spaja prepoznatljiv identitet koji postaje cijenjen i izvan granica. Hrana i vino su područje koje najviše privlače publiku pa su predstavnici Udruge Plavac mali, Pelješki vinski puti, te vinari Petar Matković, Boris Violić, Jure Žužul u organizaciji LAG-a-Neretva i Dubrovačko-neretvanske županije na festivalu predstavili svoja vina i vinsku turističku ponudu Pelješca i Neretva.
Organizatori su pored brojnih radionica organizirali i mali tečaj kušanja vina koje su vodili talijanski somelijeri, Plavac mali oduševio je brojne ljubitelje vina i štand hrvatskih predstavnika bio je više nego dobro posjećen.
Nakon sajma predstavnicima LAG-a Neretva i vinskih udruga organiziran je obilazak talijanskih vinarija gdje su mogli kušati najbolja talijanska vina.
Postignut je i dogovor oko uzvratne posjete talijanskih vinara za najveću vinsku manifestaciju u Dubrovačkoj - neretvanskoj županiji na Danima otvorenih vrata peljeških podruma.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.