Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Matica hrvatska Dubrovnik na Knjizi Mediterana

18.09.2014.

00:15

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sklopu programa 26. Knjige Mediterana u Splitu svoju izdavačku djelatnost predstavit će i Dubrovački ogranak Matice hrvatske.

U Splitu će se od 21. do 27. rujna održati 26. izdanje manifestacije Knjiga Mediterana. Uz znanstveni dio međunarodnog skupa posvećenog splitskom epiku Jerolimu Kavanjinu uz 300. godišnjicu njegove smrti i skupa "Komparativna povijest hrvatske književnosti" s temom "Poema u hrvatskoj književnosti: problemi kontinuiteta",  posebnim programima predstavit će se nekoliko novih izdanja hrvatskih izdavača. Tako će završnog dana Knjige Mediterana svoju ovogodišnju izdavačku djelatnost predstaviti i Dubrovački ogranak Matice hrvatske u splitskom Zavodu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Uz dva ovogodišnja broja časopisa "Dubrovnik", bit će predstavljene knjige Sonje Seferović "Tempi passati" i "Spomenar", Maroja Brčića "S gitarom ruku pod ruku" i knjiga "Kuća u Gradu" Nade Gruić. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.