Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

„Na slobodu pozvani"

26.04.2014.

20:23

Autor: Adriana Tomašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Završeno je svečano euharistijsko slavlje u Gruškoj luci u Dubrovniku na kojem je sudjelovalo 35.000 mladih katolika iz Hrvatske i svijeta. Mladi, sjedinjeni u molitvi, pjesmi i vjeri u radosnom ozračju s posebnom pozornošću slušali su propovijed dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića.

„Na slobodu pozvani" - geslo je dubrovačkog susreta o kojem je više  puta u svojoj propovijedi mons. Uzinić progovorio. Bog nas nije stvorio kao robove, On nas uvijek ljubi, ne pamti naše grijehe, sve oprašta i zaboravlja. On nas ljubi neovisno o tome kakvi smo, i uvijek nas iznova oslobađa. Isus nikoga ne prisiljava na vjeru, ali uvijek nudi sebe.  On vas je oslobodio i darovao vam slobodu za dobro, iskoristite ju - poručio je biskup okupljenima. Pozvao je mlade da na svijet i na Crkvu ne gledaju kao na nešto tuđe, već da prepoznaju svoju ulogu aktivnih članova društva i Crkve, dok je biskupe i svećenike pozvao da širom otvore vrata laičkom angžmanu mladih. "Pozvani ste biti odgovorni članovi svog društva, onako kako je Krist to učinio" - naglasio je dubrovački biskup uz poruku mladima: 'Hrabro!'

Na kraju svečanog misnog slavlja 35000 mladih hodačasnika okupljenih u gruškoj luci pozdravili su najavu slijedeće biskupije domaćina SHKM 2017. koja će se održati u Vukovaru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.