Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Nagrađeni najbolji studenti u projektu WebPost

26.05.2014.

14:38

Autor: Nila Miličić Vukosavić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na dubrovačkom Sveučilištu danas su dodijeljene nagrade najboljim studentima Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju i elektrotehniku I primijenjeno računarstvo, koji su sudjelovali u projektima WebPoSt i PlanPoSt .

 U navedenim projektima ostvarenima u suradnji Sveučilišta u Dubrovniku  i Hrvatske gospodarske komore – županijske komore Dubrovnik studenti su izrađivali web stranice i poslovne planove za male poduzetnike s područja Dubrovačko neretvanske županije. Cilj projekata je poticanje malih poduzetnika na proaktivnost u strateškom promišljanju i planiranju vlastitog poslovanja, dok se studenti na ovaj način imaju priliku susresti s realnim potrebama tržišta i u praksi realizirati znanja stečena tijekom svog obrazovanja. Prošlogodišnje iskustvo na projektu izrade web stranica pokazalo je da postoji veliki interes i poduzetnika i studenata, što je predstavljalo poticaj da se nastavi suradnja između znanosti i struke, ali ujedno i proširi na projekt izrade poslovnih planova za poduzetnike PlanPost.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.