Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Nastavlja se projekt Zdrav za pet

29.04.2014.

14:19

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U okviru preventivnih programa koje provodi i podupire, Dubrovačko-neretvanska županija i ove godine nastavlja s projektom „Zdrav za 5!“.

Ove će godine u subotu, 24. svibnja biti organiziran poludnevni izlet na području Općine Konavle. Namijenjena je učenicima 8. razreda osnovnih škola Župa dubrovačka, Cavtat i Gruda. Posjetit će se značajni krajobraz Konavoski dvori, Sniježnica i Konavosko polje.
Izlet je predviđen u subotu 24. svibnja te će u aktivnostima zajedno s učenicima sudjelovati i predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije te predstavnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije.
Nacionalni preventivni Projekt "Zdrav za 5!" koji provode Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta nastavlja se i u školskoj godini 2013./2014. te je postao sastavni dio curriculuma, odnosno Nastavnog plana i programa zdravstvenog odgoja, modula Prevencija ovisnosti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.