Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Nastavljena edukacija za Tiće volonteriće

26.03.2014.

12:27

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon radionica provedenih s učenicima osnovnih škola na Mljetu, Korčuli i Dubrovniku, Deša - Dubrovnik je radionicom uodržanom u utorak na Korčuli

Pod nazivom „Motiviranje za volontiranje“ završen je dio projekta Tići Volonterići koji se odnosi na edukaciju  nastavnika u osnovnim školama. Radionice o motivaciji za  volonterstvo i volonterskim akcijama izvedene su u suradnji s trenericama Volonterskog centra Dubrovnik.
Nastavnici i drugi djelatnici iz OŠ Babino polje na  Mljetu, OŠ Ivan Gundulić iz Dubrovnika,  te OŠ Petra Kanavelića iz Korčule upoznali su se sa specifičnostima odgoja za volontiranje te su izradili akcijski plan volonterskih akcija koje će se u školi provoditi u narednom periodu. Ukupno je sudjelovalo  39 djelatnika škola.
Škole kroz volonterske akcije imaju za cilj promovirati vrijednosti i naviku volontiranja među djecom i mladima. Projekt Tići volonterići financira Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.