Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Nekadašnji hotel Stadion rekonstruira se smanjenim intenzitetom

11.10.2020.

17:00

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Rekonstrukcija nekadašnjeg hotela Stadion započeta je u rujnu 2019. godine, a gradilište zgrade gradskog bazena u pratnji ravnatelja JU Sportski objekti Dubrovnik Lukše Klaića i predstavaka izvođača radova Texo Molior d.o.o., obišli su gradonačelnik Mato Franković i pročelnik Srđan Todorovski.

U sklopu ove 18,3 milijuna kuna vrijedne investicije preuređene su i opremljene sve istočne prostorije u prizemlju zgrade za potrebe ureda sportskih udruga i klubova te Javne ustanove. U dijelu objekta koji su prethodno koristile udruge i klubovi uređuje se prostor za Muzej vaterpola, ispod kojeg će se cijelom površinom smjestiti nova teretana.

Na preostalom dijelu obuhvata postavljena je čitava komunalna infrastruktura, a predstoji izrada fasade i otvora te uređenje okoliša i okolnog prostora.

Gradonačelnik Franković kazao je prilikom obilaska kako je u postojećim uvjetima s izvođačem radova dogovoreno odvijanje radova donekle smanjenim intenzitetom, a kako bi opterećenja na proračun Grada Dubrovnika bila manja. No, bez obzira na to gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo napretkom radova istaknuvši kako unatoč korona krizi Grad uspješno nastavlja započeti ciklus ulaganja u desetljećima zapostavljanu sportsku infrastrukturu. Investicija bi sukladno novoj dinamici izvođenja trebala biti završena u travnju iduće godine.

Podsjetimo, rekonstrukcijom zgrade bazena prostori budućeg hostela dovest će se u visoki roh-bau dok će se prostori koje koristi Grad Dubrovnik, odnosno Javna ustanova Sportski objekti Dubrovnik, dovesti do potpune gotovosti. Uredit će se i okolni vanjski prostor.

Navedena rekonstrukcija posebna je i po tome što Dubrovnik dobiva i prvi muzej vaterpola, koji će objediniti i sve sportske uspjehe našeg najtrofejnijeg kluba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.