Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Nezakonito preko granice

22.01.2014.

11:15

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Policijski službenici Policijske postaje Gruda su u posljednja dva dana spriječili četiri strana državljanina koji su u tri navrata pokušali nezakonito ući u RH

Radi se o dva državljana Kosova koji su zatečeni na cesti D-8 nakon što su nezakonito, pješice prešli državnu granicu između Crne Gore i RH preko brda Orjača u Konavlima. U automobilu albanskih nacionalnih oznaka u mjestu Palje Brdo zatečen je državljanin Albanije koji je neposredno prije državnu granicu između Crne Gore i RH prešao nezakonito, pješice preko brda Debeli Brijeg. Nakon prelaska u automobil ukrcala su ga dvojica državljana Albanije s namjerom da ga odvezu u Italiju.
Svi strani državljani prekršajno su sankcionirani sukladno Zakonu o strancima. Zbog korištenja tuđom putnom ispravom Švicarske prilikom ulazne granične kontrole na graničnom prijelazu Karasovići kazneno je prijavljena i državljanka Kosova. Zbog zlouporabe osobne isprave kazneno su prijavljena i dvojica njenih suputnika za koje je utvrđeno da su joj navedenu putnu ispravu dali na korištenje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.