Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Nezakonito u Hrvatsku

07.01.2014.

14:39

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

rilikom ulaska u RH na graničnom prijelazu Karasovići u tri odvojena slučaja zatečena su tri državljanina Albanije koja su policijskim službenicima prilikom granične kontrole na uvid dali krivotvorene putne isprave

Tijekom proteklog vikenda na području PU dubrovačko-neretvanske sedam je osoba spriječeno u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice. Radi se o dvojici državljana RH koji su nezakonito prešli državnu granicu između BiH i RH na području Metkovića, zatim državljaninu Rusije koji je zatečen nakon što je ilegalno prešao državnu granicu između CG i RH preko brda Stupa u mjestu Đurinići, Konavle i državljaninu Turske koji se policijskim službenicima na području Metkovića legitimirao tuđom njemačkom vozačkom dozvolom a potom svojom turskom putovnicom. Navedeni strani državljani prekršajno su sankcionirani sukladno Zakonu o strancima i Zakoniku o schengenskim granicama. 
Prilikom ulaska u RH na graničnom prijelazu Karasovići u tri odvojena slučaja zatečena su tri državljanina Albanije koja su policijskim službenicima prilikom granične kontrole na uvid dali krivotvorene putne isprave. Sva trojica su uhićena i uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela krivotvorenje isprava predani pritvorskom nadzorniku ove PU.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.