Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

O izmjenama u zakonodavstvu i ženama - u petak u Lazaretima

21.01.2014.

08:40

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Art radionica Lazareti organizira u petak 24. siječnja tribinu „Što nam donose najavljene izmjene u radnom zakonodavstvu“

Na tribini će biti govora o prijedlozima nekoliko zakona koji uređuju radno pravo, a u proteklih su nekoliko mjeseci najavljivani, kritizirani, povučeni ili odgođeni. O utjecaju predloženih izmjena na sektor turizma i usluga govorit će sindikalna povjerenica Sindikata turizma i usluga Hrvatske i pravnica SSSH, Dolores Lujić, dok će članice udruge BRID - Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju Vedrana Bibić i Ankica Čakardić govoriti o utjecajima fleksibilizacije radnog vremena na živote i radne uvjete radnika i radnica.
Predstavit će i u rujnu prošle godine osnovanu Žensku frontu za radna i socijalna prava, veliku koaliciju ženskih i drugih udruga, sindikata i ženskih sindikalnih sekcija, koje je i BRID član. Tribina će se održati u petak, 24. siječnja u 19 sati u Lazaretima. Ulaz je slobodan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.