Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Obilježen Dan neovisnosti

07.10.2014.

12:34

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Povodom obilježavanja Dana neovisnosti Republike Hrvatske izaslanstvo Dubrovačko - neretvanske županije predvođeno predsjednikom Županijske skupštine Ivanom Margaretićem položilo je vijence i zapalilo svijeću kod Spomen križa na groblju Boninovo.

Vijence su položili i predstavnici Grada Dubrovnika, zamjenik načelnika Policijske uprave dubrovačko - neretvanske Tonči Glumac te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata. "Junačkom borbom, prinoseći ogromne žrtve u Domovinskom ratu Hrvatska je stekla i izborila svoju neovisnost. Danas se s pijetetom i zahvalnošću prisjećamo svih onih koji su za Domovinu položili ono najvrednije – svoj život!" - navodi se učestitki Dubrovačko-neretvanskog župana NIkole Dobroslavića i napominje: "Sjećanje na to razdoblje i na sve poginule u Domovinskom ratu, obvezuje nas na odgovornost i razvoj temeljen na sigurnosti i miru.  Zahvaljujući njima mi smo dobili mogućnost izgraditi neovisnu i stabilnu Hrvatsku poštujući vrijednosti demokracije, vladavine prava, socijalne obzirnosti i sigurne budućnosti za svakog građanina."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.