Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Obnovljeni prostori za pomoć braniteljima

22.01.2014.

11:59

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Župan Nikola Dobroslavić svečano je otvorio Centar za psihosocijalnu pomoć Dubrovačko-neretvanske županije u sklopu prostora bivše bolnice, pa će tako ova ustanova koja skrbi o braniteljima i civilnim stradalnicima Domovinskog rata konačno dobiti svoje prostorije

Centar je, nakon Rijeke i Slavonskog Broda, treći koji je osnovan u Hrvatskoj i to 1995. godine angažmanom doktorice Nade John. Doktorica John je kazala kako je Centar, koji je sve vrijeme djelovanja bio bez stalne lokacije, opstao zahvaljujući braniteljskim udrugama i udrugama civilnih žrtava Domovinskog rata koji su jasno davali do znanja kako im je takav Centar potreban.
Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako Županija uvijek pridaje pozornost skrbi za branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata jer uvažava žrtvu koju su podnijeli za obranu i stjecanje državnosti Hrvatske. U uređenje prostorija za Centar za psihosocijalnu pomoć Županija je uložila oko 85 tisuća kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.