Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

01:47 / 26.08.2014.

Autor: Jelena Obradović Mojaš

Orlando Nevi Rošić i Hrvatskom baroknom ansamblu

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dramska umjetnica Neva Rošić i Hrvatski barokni ansambl iz Zagreba dobitnici su Nagrade Orlando Hrvatske radiotelevizije za najznačajnija umjetnička dostignuća 65. sezone Dubrovačkih ljetnih igara.

Ocjenjivački sud u sastavu: Željka Turčinović, Hrvoje Ivanković i Davor Mojaš, dodijelio je Nagradu Orlando za najbolje umjetničko ostvarenje u dramskom programu 65. Dubrovačkih ljetnih igara Nevi Rošić, za ulogu Giuliettine dadilje, u postavi Shakespearovog Romea i Giuliette,  premijerno prikazanoj 25. srpnja, u režiji Jagoša Markovića i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla. Nagradu Orlando za nabolje glazbeno ostvarenje ocjenjivački sud u sastavu Dubravko Detoni, Miljenko Jelača i Sanja Dražić dodijelio je Hrvatskom baroknom ansamblu iz Zagreba za koncert Ljubav nježna, ljubav okrutna, izveden 1. kolovoza u atriju Kneževa dvora. Nagradu Orlando dobitnicima je uručio glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman na svečanosti koja se održala nakon večerašnjeg završnog opernog koncerta ispred crkve sv. Vlaha. Verdijevim koncertom Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem Iva Lipanovića uz soliste sopranisticu Lanu Kos  i baritona Željka Lučića zaključeno je 65. dubrovačko festivalsko ljeto. U proteklih 47 dana ovoljetnih igara ostvareno je osamdesetak programa na dvadesetak dubrovačkih scenskih i koncertnih prostora uz sudjelovanje oko 2000 umjetnika iz zemlje i svijeta. 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.