Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

OŠ Marin Getaldić u objedinjenom prostoru

23.07.2014.

17:17

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske dalo je Gradu Dubrovniku suglasnost na idejno rješenje adaptacije zgrade u Ulici Ilije Sarake za potrebe Osnovne škole Marina Getaldića.

Namjera je Grada Dubrovnika zgradu preurediti za potrebe Osnovne škole Marina Getaldića, jer se predmetna nastava ove škole odvija u zgradi Gimnazije Dubrovnik. Razredna nastava Osnovne škole Marina Getaldića odvija se u školi Centar u povijesnoj gradskoj jezgri. Grad Dubrovnik planira razredna odijeljenja Osnovne škole Marina Getaldića preseliti u adaptiranu zgradu u Ulici Ilije Sarake, a odjeljenja predmetne nastave iseliti iz Gimnazije i preseliti u školu Centar.
Osnovna škola Marina Getaldića na taj bi način dobila vlastite prostore s kojima bi mogla slobodno raspolagati, povratkom učenika predmetne nastave u povijesnu gradsku jezgru oživio bi prostor unutar zidina, a Gimnazija Dubrovnik dobila bi veći prostor za svoje potrebe. Grad Dubrovnik zatražio je i dobio pozitivno mišljenje na idejni projekt adaptacije zgrade u Ulici Ilije Sarake od Konzervatorskog odjela u Dubrovniku, koji je uz to dao i konzervatorske uvjete za adaptaciju.
Time su se stekli svi preduvjeti da Grad Dubrovnik nastavi proceduru izrade projektne dokumentacije i ishođenja potrebnih dozvola. Tu investiciju Grad Dubrovnik će kandidirati za sufinanciranje iz fondova EU, a ukoliko to ne uspije, financirat će je iz sredstava gradskog proračuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.